Murder on the Orient Express deze week in Cinebergen

[BERGEN] Bij Cinebergen deze week Murder on the Orient Express. De film speelt zich af in de legendarische, luxueuze trein tussen Istanbul en Londen. Daarin wordt een kunstzwendelaar met een dozijn messteken omgebracht. Twaalf passagiers zijn verdacht, maar ze hebben allemaal een alibi. Als dan de trein door een sneeuwlawine tot stilstand komt, benut detective Poirot de gelegenheid om hen te ondervragen.

Je wenst elke koe een veehouder als Pierre toe. Met toewijding en liefde verzorgt hij de grote dieren in de film 'Petit Paysan'. Wanneer Pierre ontdekt dat een van zijn koeien een zeer besmettelijke bloedziekte heeft, hangt ruiming van de veestapel boven zijn hoofd. Het idee maakt hem zo radeloos dat hij de zieke koe niet rapporteert maar laat verdwijnen. Hiermee brengt hij zijn zus – die veearts is – in een lastig parket.

In de documentaire 'Visages, Villages' trekt de inmiddels 89-jarige Agnes Varda samen met de 33-jarige fotograffitikunstenaar JR door het Franse landschap om de schoonheid en de bewoners daarvan vast te leggen.

[LEVEN OP KOP] In 'Il Colore nascosto delle cose' is Teo succesvol in de reclamewereld en heeft een onstuimig liefdesleven. Maar als hij de blinde Emma ontmoet, komt zijn leven op z'n kop te staan. Langzaam raakt Teo gefascineerd door de andere manier waarop Emma de dingen waarneemt.
'Loving Vincent' is de eerste volledig geschilderde film ooit brengt het werk van de geniale schilder tot leven in een verkenning van diens gecompliceerde bestaan en controversiële dood.

'De onmogelijke keuze' gaat over een 14-jarige Braziliaanse jongen die mag kiezen of hij wel of niet naar Nederland wil. Sanâa Swart uit Egmond en haar crew volgden de situatie jarenlang. De kijker ervaart zo welke invloed de gebeurtenissen in de loop van de tijd op alle betrokkenen hebben gehad. Sanâa woont en werkt in Egmond-Binnen en is tijdens de voorstelling aanwezig om haar film toe te lichten.

[VIER OM DRIE] Gedragen door muziek neemt de klassieker 'Les Uns et les Autres' de kijker mee met vier families en drie generaties muzikanten en dansers uit Rusland, Duitsland, Frankrijk en de Verenigde Staten. Het verhaal begint voor de Tweede Wereldoorlog en loopt via de Holocaust naar de jaren '80.

In 'The Killing of a Sacred Deer' vormt Steven, een prominente chirurg, met vrouw Anna en kinderen een perfect gezin. Tot Martin, een jongen die hij onder zijn hoede heeft genomen, de idylle genadeloos komt verstoren.

[DATA EN TIJDEN] Petit Paysan draait 21 december om 20.00 uur. Visages, Villages draait 22 december om 14.30 uur en 24 december om 11.00 uur. Il Colore nascosto delle cose draait 22 december om 20.00 uur en 27 december om 14.30 uur. Loving Vincent draait 23 december om 16.30 uur. Murder on the Orient Express draait 23 december om 20.30 uur en 26 december om 20.00 uur. De onmogelijke keuze draait 24 december om 15.30 uur. Les Uns et les Autres draait 26 december om 14.30 uur. The Killing of a Sacred Deer draait 27 december om 20.00 uur.

Meer informatie over Filmtheater Cinebergen, De Zwarte Schuur, Eeuwigelaan 7, via www.cinebergen.nl.